BOEREN KIPPENSOEP
INGREDIENTEN:
2 grote uien fijngesnipperd
4 tenen knoflook fijngehakt
1 prei fijngesneden
2 wortels in dobbelsteentjes gesneden
1 soepkip
1 bloemkool
1 bosje peterselie
1 bosje selderij
300 gr gehakt voor soepballetjes
1 komkommer in dobbelsteentjes gesneden
peper en zout naar smaak
wat laurier en kruitnagel
vermicelli / mie
VOORBEREIDING:
Doe de kip in een grote pan met koud water en de kruidnagel en laurierblaadjes kook deze 3-4 uur neem in het begin het schuim met een schuimspaan uit de pan en houd de kip tegen de kook .
Haal de kip uit de pan en laat deze een nacht afkoelen samen met de bouillon
Verwijder de kruidnagel en laurierblaadjes.
BEREIDINGSWIJZEN:
Zeef de bouillon van de vetten met een schuimspaan en zet hem op het fornuis
Snijd vervolgens de volgende dag de ui en knoflook fijn en bak deze glazig en voeg deze toe aan de bouillon.
Snijd dan de prei, wortel, komkommer en de roosjes bloemkool en voeg dit toe aan de bouillon en kook de soep 20 minuten op laag vuur.
Haal de kip van de botten en snijd dit in kleine stukken en voeg dit toe aan de soep .
Neem het gehakt uit de koelkast en draai hier kleine balletjes van en voeg deze toe aan de soep.
Snijd dan de peterselie en selderij fijn en voeg dit toe aan de soep en laat dit nog 10 minuten koken en na 5 minuten de vermicelli toevoegen aan de soep
TIP:
Je kan er ook nog taugé en een Spaans pepertje aan toevoegen als je van Chinese kippensoep houd en wat gember .
Een schep sambal kan ook in plaats van dat pepertje
Je kan er ook een soepworst in plakjes in doen is ook lekker
LEKKER MET:
Een paar sneetjes ciabatta brood en kruidenboter
Reacties
Een reactie posten