BOEREN KIPPENSOEP




INGREDIENTEN:

2     grote uien  fijngesnipperd
4     tenen knoflook fijngehakt
1                prei fijngesneden
2               wortels in dobbelsteentjes gesneden
1               soepkip 
1               bloemkool
1     bosje peterselie
1     bosje selderij
300 gr      gehakt voor soepballetjes
1               komkommer in dobbelsteentjes gesneden
                 peper en zout naar smaak
                 wat laurier en kruitnagel
                 vermicelli / mie

VOORBEREIDING:

Doe de kip in een grote pan met koud water en de kruidnagel en laurierblaadjes kook deze 3-4 uur neem in het begin het schuim met een schuimspaan uit de pan en houd de kip tegen de kook .

Haal de kip uit de pan en laat deze een nacht afkoelen samen met de bouillon 

Verwijder de kruidnagel en laurierblaadjes.

BEREIDINGSWIJZEN:

Zeef de bouillon van de vetten met een schuimspaan en zet hem op het fornuis

Snijd vervolgens de volgende dag de ui en knoflook fijn en bak deze glazig en voeg deze toe aan de bouillon.

Snijd dan de prei, wortel, komkommer en de roosjes bloemkool en voeg dit toe aan de bouillon en kook de soep 20 minuten op  laag vuur.

Haal de kip van de botten en snijd dit in kleine stukken en voeg dit toe aan de soep .

Neem het gehakt uit de koelkast en draai hier kleine balletjes van en voeg deze toe aan de soep.

Snijd dan de peterselie en selderij fijn en voeg dit toe aan de soep en laat dit nog 10 minuten koken en na 5 minuten de vermicelli toevoegen aan de soep

TIP:

Je kan er ook nog taugĂ© en een Spaans pepertje aan toevoegen als je van Chinese  kippensoep houd en wat gember .

Een schep sambal kan ook in plaats van dat pepertje 

Je kan er ook een soepworst in plakjes in doen is ook lekker

LEKKER MET:

Een paar sneetjes ciabatta brood en kruidenboter










Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD