HOLLANDSE SNERT
INGREDIENTEN:
2 uien ( fijngehakt)
2 rode uien ( Fijngehakt)
4 tenen knoflook ( fijngehakt)
1 knolselderij ( in blokjes gesneden)
1 bleekselderij ( in ringen gesneden)
1 winterpeen ( in blokjes gesneden)
1 prei ( in ringen gesneden
2 karbonades
2 speklappen
2 rookworsten
4 aardappelen
gemalen kruidnagel ( potje)
2 laurierbladeren
peper en zout naar keuzen
kerrie
kurkuma
2 kippenbouillonblokjes
pikante kipkruiden
cayennepeper/ 1 rode peper met zaad
1 rode paprika
1 potje mosterd 1 el
Bereidingswijzen:
Neem een grote pan en doe wat boter en fruit de uien en knoflook 2 minuten aan en voeg dan de bleekselderij toe en laat dit nog 1 minuut mee fruiten voeg dan 3 liter water toe en voeg vervolgens het spek en karbonades toe met 2 blokjes kippenbouillon met wat peper, zout en kipkruiden met de laurierblaadjes.
Laat dit 1 uur koken op een middel laag vuurtje.
Haal vervolgens het vlees uit en laat even afkoelen en voeg vervolgens de spliterwten toe laat dit koken tot de spliterwten gaar zijn en voeg dan de groenten en overige ingrediƫnten toe en het gesneden vlees en spek en de in plakjes gesneden rookworst
Reacties
Een reactie posten