HOLLANDSE SNERT


INGREDIENTEN:

2  uien ( fijngehakt)
2  rode uien ( Fijngehakt)
4 tenen knoflook ( fijngehakt)
1  knolselderij ( in blokjes gesneden)
1  bleekselderij ( in ringen gesneden)
1  winterpeen ( in blokjes gesneden)
 1  prei ( in ringen gesneden
2  karbonades
2  speklappen
2  rookworsten
4  aardappelen
    gemalen kruidnagel ( potje)
2  laurierbladeren
    peper en zout naar keuzen
    kerrie
    kurkuma
2 kippenbouillonblokjes
   pikante kipkruiden
   cayennepeper/ 1 rode peper met zaad
1 rode paprika 
1 potje mosterd 1 el

Bereidingswijzen:

Neem een grote pan en doe wat boter en fruit de uien en knoflook 2 minuten aan en voeg dan de  bleekselderij toe en laat dit nog 1 minuut mee fruiten voeg dan 3 liter water toe en voeg vervolgens het spek en karbonades toe met 2 blokjes kippenbouillon met wat peper, zout  en kipkruiden met de laurierblaadjes.
Laat dit 1 uur koken op een middel laag vuurtje.
Haal vervolgens het vlees uit en laat even afkoelen en voeg vervolgens de spliterwten toe laat dit koken tot de spliterwten gaar zijn  en voeg dan de groenten en overige ingrediĆ«nten toe en het gesneden vlees en spek en de in plakjes gesneden rookworst


Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD