Posts

Pepers drogen en peper poeder maken

Afbeelding

HUGE HOT DOG - GRILLED ONIONS - GHERKINS - 1 METER HOT DOG - POLISH STRE...

Afbeelding

Triple Shawarma Tasted in London Leather Lane Market. World Street Food

Afbeelding

PIZZA am STIEL | Street Food

Afbeelding

HOLLANDSE SNERT

Afbeelding
INGREDIENTEN: 2  uien ( fijngehakt) 2  rode uien ( Fijngehakt) 4 tenen knoflook ( fijngehakt) 1  knolselderij ( in blokjes gesneden) 1  bleekselderij ( in ringen gesneden) 1  winterpeen ( in blokjes gesneden)  1  prei ( in ringen gesneden 2  karbonades 2  speklappen 2  rookworsten 4  aardappelen     gemalen kruidnagel ( potje) 2  laurierbladeren     peper en zout naar keuzen     kerrie     kurkuma 2 kippenbouillonblokjes    pikante kipkruiden    cayennepeper/ 1 rode peper met zaad 1 rode paprika  1 potje mosterd 1 el Bereidingswijzen: Neem een grote pan en doe wat boter en fruit de uien en knoflook 2 minuten aan en voeg dan de  bleekselderij toe en laat dit nog 1 minuut mee fruiten voeg dan 3 liter water toe en voeg vervolgens het spek en karbonades toe met 2 blokjes kippenbouillon met wat peper, zout...

BOEREN KIPPENSOEP

Afbeelding
INGREDIENTEN: 2     grote uien  fijngesnipperd 4     tenen knoflook fijngehakt 1                prei fijngesneden 2               wortels in dobbelsteentjes gesneden 1               soepkip  1               bloemkool 1     bosje peterselie 1     bosje selderij 300 gr      gehakt voor soepballetjes 1               komkommer in dobbelsteentjes gesneden                  peper en zout naar smaak                  wat laurier en kruitnagel                  vermicelli / mie VOORBEREIDING: Doe de kip in een grote pan met koud water en de kruidnagel en laurierblaadjes kook deze...

OOSTERSE KARBONADES

Afbeelding
INGREDIENTEN: - 4     teentjes knoflook geperst - 2 el sesamolie - 4 el Japanse sojasaus ( kikkoman ) - 1 el gembersiroop - 2 tl  sambal oelek  - 2 rode pepers fijngehakt met zaadlijst - 4     ribkarbonades / schouderkarbonades - 4     bosuitjes - 1 el olie - 4 el geroosterde sesamzaad VOORBEREIDING: Doe in een schaal de knoflook, sojasaus ,gembersiroop en de sambal en de rode pepers en  meng goed door elkaar Leg de karbonades in de schaal met marinade en laat 1 dag marineren in de koelkast zo dat de smaken er lekker in kunnen trekken  BEREIDINGSWIJZEN: Karbonades uit de marinade halen en doorscheppen . Bosuitjes met olie bestrijken  Vlees op de BBQ in 8-12 minuten om en om roosteren  De laatste 2 minuten de bosuitjes mee roosteren  Karbonades met sesamzaad bestrooien SERVEERTIP: EET het lekker met koude mihoensalade of met rijs en roergebakken Ja...