OOSTERSE KARBONADES
INGREDIENTEN:
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 el sesamolie
- 4 el Japanse sojasaus ( kikkoman )
- 1 el gembersiroop
- 2 tl sambal oelek
- 2 rode pepers fijngehakt met zaadlijst
- 4 ribkarbonades / schouderkarbonades
- 4 bosuitjes
- 1 el olie
- 4 el geroosterde sesamzaad
VOORBEREIDING:
Doe in een schaal de knoflook, sojasaus ,gembersiroop en de sambal en de rode pepers en meng goed door elkaar
Leg de karbonades in de schaal met marinade en laat 1 dag marineren in de koelkast zo dat de smaken er lekker in kunnen trekken
BEREIDINGSWIJZEN:
Karbonades uit de marinade halen en doorscheppen .
Bosuitjes met olie bestrijken
Vlees op de BBQ in 8-12 minuten om en om roosteren
De laatste 2 minuten de bosuitjes mee roosteren
Karbonades met sesamzaad bestrooien
SERVEERTIP:
EET het lekker met koude mihoensalade of met rijs en roergebakken Japanse roerbakgroenten
Reacties
Een reactie posten