OOSTERSE KARBONADES



INGREDIENTEN:

- 4     teentjes knoflook geperst
- 2 el sesamolie
- 4 el Japanse sojasaus ( kikkoman )
- 1 el gembersiroop
- 2 tl  sambal oelek 
- 2 rode pepers fijngehakt met zaadlijst
- 4     ribkarbonades / schouderkarbonades
- 4     bosuitjes
- 1 el olie
- 4 el geroosterde sesamzaad

VOORBEREIDING:

Doe in een schaal de knoflook, sojasaus ,gembersiroop en de sambal en de rode pepers en  meng goed door elkaar


Leg de karbonades in de schaal met marinade en laat 1 dag marineren in de koelkast zo dat de smaken er lekker in kunnen trekken 


BEREIDINGSWIJZEN:

Karbonades uit de marinade halen en doorscheppen .

Bosuitjes met olie bestrijken 

Vlees op de BBQ in 8-12 minuten om en om roosteren 

De laatste 2 minuten de bosuitjes mee roosteren 

Karbonades met sesamzaad bestrooien

SERVEERTIP:

EET het lekker met koude mihoensalade of met rijs en roergebakken Japanse roerbakgroenten 



Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD