Posts

WITBROOD

Afbeelding
INGREDIENTEN: 500   gr tarwebloem   20   gr verse gist   10   gr  zout               olie BEREIJDINGSWIJZEN: ° Doe de bloem in de kom . ° Wrijf verse gist boven de bloem tussen uw handen fijn en meng door de bloem . ° Meng ook het zout  erdoor. ° Voeg al roerende 250-300 ml lauwwarm water tot een samenhangend e en blijf roeren tot een              samenhangend deeg ontstaat. ° Dek het af met een plasticfolie en laat het 15 minuten rusten . ° Vet het werkvlak in  met een klein beetje olie. ° Stort het  deeg erop en kneed het 10 minuten goed door tot het soepel en elastische is. ° Vorm het tot een bal en leg deze terug in de kom  ° Dek af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld    is ° Vet de broodvorm in met olie. ° Kneed het deeg nog een keer goed door  ...

TAPAS MINI GEHAKTBALLETJES

Afbeelding
INGREDIENTEN: 750   gr   mager gehakt     1   tl    gesneden verse gember     1         bosje verse bieslook   fijngesneden     1         bosje verse koriander fijngesneden     4         tenen knoflook fijngehakt                 droog broodkruim VOOR DE  TOMATENSAUS : 1-2     blikjes    tomatenblokjes  1-2     blikjes gepelde tomaten                olijfolie          oregano vers fijngehakt         basilicum vers fijngehakt 4      tenen knoflook fijngehakt          zout en vers gemalen peper VOOR DE PINDASAUS: 1   pot pindakaas 4   el mayonaise 4   tenen knoflook fijgehakt 1   ...

SAMBAL GORENG BOONTJES

Afbeelding
INGREDIENTEN: 500    gr panklare sperziebonen     1        rode  paprika     1        gele  paprika     1        grote gele ui gesnipperd     1        grote rode ui gesnipperd     4        tenen knoflook zeer fijngehakt of geperst     1    el gemberwortortel  fijngesneden     1    el tamarinde pasta of trassi      1    el fijngehakte Laos     1    el sereh ( citroengras )      2    el ketjap manis      2    el zeer hete sambal ( zelf gemaakte ) sambal pedis pedis    1,5  el zonnebloemolie               zout     1        bosje koriander fijngehakt     1...

SAMBAL PEDIS PEDIS

Afbeelding
INGREDIENTEN:  10        grote rode lomboks  10        kleine rode rawits    8        tenen knoflook gepeld    8        el  arachide- of zonnebloemolie    4        el ketjap asin    1        el trassi 1,5        el fijngesneden gemberwortel   3         el gembersiroop   2         el goela djawa of donker bruine basterdsuiker 0,5        el limoen of citroen BEREIDINGSWIJZEN: ° Snijd de lomboks  en de rode rawits in kleine ringetje met de zaadlijsten erin  voor extra hete              sambal. ° Doe de lombok en rawits in een blender en doe de knoflook erbij doe er eventueel nog een rode ui      bij voeg dan de olie, ketjap , ...

BAMI KUAH / BAMISOEP

Afbeelding
INGREDIENTEN: 250   gr   Chinese mie 400   gr   ongepaneerde varkensschnitzels      1   el   zonnebloemolie     1         ui  gesnipperd     5         knoflook tenen fijngehakt  1 1/2 L   verse kippen bouillon 200   gr  gesneden prei 100   gr  panklare Sugar snaps of peultjes               zout en versgemalen peper  100   gr  taugé     4   el fijngesneden koriander of  bladselderij BEREIDINGSWIJZEN: ° Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. ° Laat de mie uitlekken en knip de slierten eventueel in stukken . ° Snijd het vlees in smalle reepjes. ° Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui en knoflook 3 minuten . ° Voeg het  vlees toe en roerbak het rondom lichtbruin. ° Schenk de bouillon erbij, breng het ...

GEKLAARDE BOTER

Afbeelding
INGREDIENTEN: 125  gram boter  BEREIDINGSWIJZEN: Smelt 125 gram boter in een steelpannetje op laag vuur . Breng de boter tegen de kook aan en laat 1-2 minuten borrelen tot er schuim op de bovenkant komt - laat niet verbranden . Neem de pan van het vuur , schep met een lepel het schuim van de oppervlak , gooi het weg Giet de boter door een kaasdoek beklede zeef en laat afkoelen  Gebruik de geklaarde boter om pate of geconserveerde gerechten mee te bedekken of voor de bereiding van curry´s Bewaar de boter maximaal 2 weken in de koelkast

THAISE BIEFSTUK REEPJES

Afbeelding
INGREDIENTEN: 4              grote beestukken  4              rode rawits 150  gr    taugé   1              groene paprika 1              gele  paprika 1              pak rijstnoedels 1              broccoli 200  gr     sperziebonen 1              limoen/citroen 1     el      thaise vissaus 1     el      sojasaus 4     el      zonnebloemolie  1     el      ketjap manis 2     el      sambal  oelek   naar smaak                  zout BEREIDINGSWIJZEN:  1)   Snijd...