TAPAS MINI GEHAKTBALLETJES
INGREDIENTEN:
750 gr mager gehakt
1 tl gesneden verse gember
1 bosje verse bieslook fijngesneden
1 bosje verse koriander fijngesneden
4 tenen knoflook fijngehakt
droog broodkruim
VOOR DE TOMATENSAUS :
1-2 blikjes tomatenblokjes
1-2 blikjes gepelde tomaten
olijfolie
oregano vers fijngehakt
basilicum vers fijngehakt
4 tenen knoflook fijngehakt
zout en vers gemalen peper
VOOR DE PINDASAUS:
1 pot pindakaas
4 el mayonaise
4 tenen knoflook fijgehakt
1 Spaans peper met zaadlijst
1 el sambal oelek
1 el mosterd
1 el azijn
1 el ketjap manis
1 el maggi
2 el suiker of goela djawa
BEREIDINGSWIJZEN:
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een grote kom behalve het broodkruim .
Breng op smaak met zout en peper en maak er kleine gehakballetjes van ter grote van een pingpongbal.
Rol ze door het broodkruim en leg ze een poosje in de koelkast zodat ze op kunnen stijven .
Meng voor de pindasaus alle ingrediënten in een steelpan en laat dit zachtjes koken totdat het gaat borrelen dat is het teken dat hij goed is proef de beide sauzen en voeg eventueel nog wat kruide of sambal toe naar smaak.
Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin en gaar .
Meng voor de tomatensaus alle ingrediënten in een pannetje en maak deze warm .
Schep de tomatensaus en de pindasaus in een schaaltje .
Serveer de balletjes op een grote schaal met cocktailprikkers of kleine vorkjes en gebakschotels met een stapel servetten .
LEKKER TIJDENS EEN BORREL MET EEN VERJAARDAG!
Reacties
Een reactie posten