TAPAS MINI GEHAKTBALLETJES



INGREDIENTEN:

750   gr   mager gehakt
    1   tl    gesneden verse gember
    1         bosje verse bieslook   fijngesneden
    1         bosje verse koriander fijngesneden
    4         tenen knoflook fijngehakt 
               droog broodkruim

VOOR DE  TOMATENSAUS :


1-2     blikjes    tomatenblokjes 
1-2     blikjes gepelde tomaten     
          olijfolie
         oregano vers fijngehakt
        basilicum vers fijngehakt
4      tenen knoflook fijngehakt 
        zout en vers gemalen peper

VOOR DE PINDASAUS:

1   pot pindakaas
4   el mayonaise
4   tenen knoflook fijgehakt
1   Spaans peper met zaadlijst
1   el sambal oelek 
1   el mosterd
1   el azijn
1   el ketjap manis
1   el maggi
2   el suiker of goela  djawa 


BEREIDINGSWIJZEN:

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een grote kom behalve het broodkruim .
Breng op smaak met zout en peper en maak er kleine gehakballetjes van ter grote van een pingpongbal.
Rol ze door het broodkruim en leg ze een poosje in de koelkast zodat ze op kunnen stijven .

Meng voor de pindasaus alle ingrediënten in een steelpan  en laat dit zachtjes koken totdat het gaat borrelen dat is het teken dat hij goed is proef de beide sauzen en voeg eventueel nog wat kruide of sambal toe naar smaak.

Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin en gaar .

Meng voor de tomatensaus alle ingrediënten in een pannetje  en maak deze warm .

Schep de tomatensaus en de pindasaus  in een schaaltje .

Serveer de balletjes op een grote schaal met cocktailprikkers of kleine vorkjes en gebakschotels met een stapel servetten .


LEKKER TIJDENS EEN BORREL MET EEN VERJAARDAG!

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD