BAMI KUAH / BAMISOEP




INGREDIENTEN:


250   gr   Chinese mie
400   gr   ongepaneerde varkensschnitzels 
    1   el   zonnebloemolie
    1         ui  gesnipperd
    5         knoflook tenen fijngehakt 
1 1/2 L   verse kippen bouillon
200   gr  gesneden prei
100   gr  panklare Sugar snaps of peultjes
              zout en versgemalen peper 
100   gr  taugĂ©
    4   el fijngesneden koriander of  bladselderij

BEREIDINGSWIJZEN:

° Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
° Laat de mie uitlekken en knip de slierten eventueel in stukken .
° Snijd het vlees in smalle reepjes.
° Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui en knoflook 3 minuten .
° Voeg het  vlees toe en roerbak het rondom lichtbruin.
° Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 15 minuten koken.
° Roer de prei , Sugar snaps en de mie door de soep en laat de soep nog 10 minuten koken.
° Voeg zout en peper naar smaak toe.
° Roer vlak voor het serveren de taugĂ© en koriander of selderij door de soep.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD