BAMI KUAH / BAMISOEP
INGREDIENTEN:
250 gr Chinese mie
400 gr ongepaneerde varkensschnitzels
1 el zonnebloemolie
1 ui gesnipperd
5 knoflook tenen fijngehakt
1 1/2 L verse kippen bouillon
200 gr gesneden prei
100 gr panklare Sugar snaps of peultjes
zout en versgemalen peper
100 gr taugé
4 el fijngesneden koriander of bladselderij
BEREIDINGSWIJZEN:
° Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
° Laat de mie uitlekken en knip de slierten eventueel in stukken .
° Snijd het vlees in smalle reepjes.
° Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui en knoflook 3 minuten .
° Voeg het vlees toe en roerbak het rondom lichtbruin.
° Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 15 minuten koken.
° Roer de prei , Sugar snaps en de mie door de soep en laat de soep nog 10 minuten koken.
° Voeg zout en peper naar smaak toe.
° Roer vlak voor het serveren de taugĂ© en koriander of selderij door de soep.
° Voeg zout en peper naar smaak toe.
° Roer vlak voor het serveren de taugĂ© en koriander of selderij door de soep.
Reacties
Een reactie posten