SAMBAL PEDIS PEDIS




INGREDIENTEN:

 10        grote rode lomboks
 10        kleine rode rawits
   8        tenen knoflook gepeld
   8        el  arachide- of zonnebloemolie
   4        el ketjap asin
   1        el trassi
1,5        el fijngesneden gemberwortel
  3         el gembersiroop
  2         el goela djawa of donker bruine basterdsuiker
0,5        el limoen of citroen


BEREIDINGSWIJZEN:

° Snijd de lomboks  en de rode rawits in kleine ringetje met de zaadlijsten erin  voor extra hete              sambal.
° Doe de lombok en rawits in een blender en doe de knoflook erbij doe er eventueel nog een rode ui      bij voeg dan de olie, ketjap , gember gembersiroop en goela djawa toe.
° Laat de blender draaien tot er een vrij gladde pasta ontstaat.
° Doe de pasta in een steelpan met antiaanbaklaag en bak de sambal op heel laag vuur al roerende 15    minuten tot de olie komt bovendrijven.
° Laat de sambal afkoelen , voeg eventueel wat limoen of citroensap toe en doe hem in                          gesteriliseerde , afsluitbare glazen potten.
° De sambal is ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.

TIP:

° Als je van heel erg hete sambal houd doe er dan nog 2 gele madame  Jeanette bij door lekker    voor bij een broodje shoarma of een kapsalon broodje hete kip

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD