SAMBAL PEDIS PEDIS
INGREDIENTEN:
10 grote rode lomboks
10 kleine rode rawits
8 tenen knoflook gepeld
8 el arachide- of zonnebloemolie
4 el ketjap asin
1 el trassi
1,5 el fijngesneden gemberwortel
3 el gembersiroop
2 el goela djawa of donker bruine basterdsuiker
0,5 el limoen of citroen
BEREIDINGSWIJZEN:
° Snijd de lomboks en de rode rawits in kleine ringetje met de zaadlijsten erin voor extra hete sambal.
° Doe de lombok en rawits in een blender en doe de knoflook erbij doe er eventueel nog een rode ui bij voeg dan de olie, ketjap , gember gembersiroop en goela djawa toe.
° Laat de blender draaien tot er een vrij gladde pasta ontstaat.
° Doe de pasta in een steelpan met antiaanbaklaag en bak de sambal op heel laag vuur al roerende 15 minuten tot de olie komt bovendrijven.
° Laat de sambal afkoelen , voeg eventueel wat limoen of citroensap toe en doe hem in gesteriliseerde , afsluitbare glazen potten.
° De sambal is ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.
TIP:
° Als je van heel erg hete sambal houd doe er dan nog 2 gele madame Jeanette bij door lekker voor bij een broodje shoarma of een kapsalon broodje hete kip
Reacties
Een reactie posten