SAMBAL GORENG BOONTJES




INGREDIENTEN:

500    gr panklare sperziebonen
    1        rode  paprika
    1        gele  paprika
    1        grote gele ui gesnipperd
    1        grote rode ui gesnipperd
    4        tenen knoflook zeer fijngehakt of geperst
    1    el gemberwortortel  fijngesneden
    1    el tamarinde pasta of trassi 
    1    el fijngehakte Laos
    1    el sereh ( citroengras ) 
    2    el ketjap manis 
    2    el zeer hete sambal ( zelf gemaakte ) sambal pedis pedis
   1,5  el zonnebloemolie
              zout
    1        bosje koriander fijngehakt
    1        blikje tomaten blokjes of fijngehakte zongedroogde tomaten


BEREIDINGSWIJZEN:

° Kook de sperziebonen met de paprika in ruim kokend water met zout in 7 minuten beetgaar.
° Giet ze af en spoel ze met koud water na .
° Laat ze uitlekken.
° Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en verse gember en laos ,sereh 1 minuut .
° Voeg de tamarinde, ketjap en sambal toe .
° Breng het geheel al roerende aan de kook , voeg de boontjes met paprika toe en laat ze 5 minuten 
  zachtjes koken ; roer af en toe .
° Voeg de djahé pas als laatste toe 

LEKKER MET:

Witte  rijst of mie en hete kip of babi pangang 



Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD