SAMBAL GORENG BOONTJES
INGREDIENTEN:
500 gr panklare sperziebonen
1 rode paprika
1 gele paprika
1 grote gele ui gesnipperd
1 grote rode ui gesnipperd
4 tenen knoflook zeer fijngehakt of geperst
1 el gemberwortortel fijngesneden
1 el tamarinde pasta of trassi
1 el fijngehakte Laos
1 el sereh ( citroengras )
2 el ketjap manis
2 el zeer hete sambal ( zelf gemaakte ) sambal pedis pedis
1,5 el zonnebloemolie
zout
1 bosje koriander fijngehakt
1 blikje tomaten blokjes of fijngehakte zongedroogde tomaten
BEREIDINGSWIJZEN:
° Kook de sperziebonen met de paprika in ruim kokend water met zout in 7 minuten beetgaar.
° Giet ze af en spoel ze met koud water na .
° Laat ze uitlekken.
° Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en verse gember en laos ,sereh 1 minuut .
° Voeg de tamarinde, ketjap en sambal toe .
° Breng het geheel al roerende aan de kook , voeg de boontjes met paprika toe en laat ze 5 minuten
zachtjes koken ; roer af en toe .
° Voeg de djahé pas als laatste toe
LEKKER MET:
Witte rijst of mie en hete kip of babi pangang
Reacties
Een reactie posten