Posts

KIP ALA BONNE FEMME

Afbeelding
INGREDIENTEN: 150 gr wortel fijngesneden in dobbelsteentjes 150 gr doperwten 150 gr zilveruitjes 150 gr champignon ( heel fijngesneden) 150 gr aardappelblokjes 150 gr gerookte spekblokjes     4     kippenbouten VOORBEREIDEN: 1)  Snijd alle groente en vlees in blokjes of fijn .  BEREIDINGSWIJZEN: 1)   Frituur de blokjes aardappel en gooi ze dan in een grote hapjes pan en zet deze op middel hoog        vuur  2)   Gooi dan  vervolgens de gesneden wortel erbij en de doperwten en dan blokjes spek erbij en dan         champignons en als laatste de zilveruitjes  3)   Serveer op een bord neem een flinke lepel van de bonne femme  en schep deze in het midden van         het bord  strijk het glad met een lepel en leg er bovenop de kippenbout  en serveer met koude        ker...

ZUURKOOLSCHOTEL MET ANANAS ; BANAAN EN GEHAKT

Afbeelding
INGREDIENTEN: 2 kg aardappelen 2 kg gehakt 3 kg zuurkool 1 kg ananas 2 bananen    paneermeel    zout en peper VOORBEREIDEN:   1)   Schil de aardappels en  kook er een puree met zout  van . 2)   Snijd de ananas in kleine stukjes en snijd de bananen in kleine plakjes . 3)   Maak het gehakt fijn  4)   Kook de zuurkool in het ananassap  5)   Kook de aardappelen 5 minuten in heet water  BEREIDINGSWIJZEN:     Proef even de aardappelen hoe zout het is en ook de zuurkool en het gehakt 1)   Verwarm de oven voor op 180°C.  2)  Neem een ovenschaal. 3)  Leg een laagje aardappel puree op de bodem van de ovenschaal. 4)  Leg daar een laagje met het gehakt over en daar op een laagje ananas. 5)   Gevolgd door weer een laagje aardappel puree. 6)   En daar weer een laagje gehakt over en het laatste beetje ana...

VARKENSHAAS MET CHAMPIGNON PEPERSAUS

Afbeelding
INGREDIENTEN: 1        wortel 1         stengel bleekselderij 1         bakje champignons ( witte / kastanje ) 1         grote gele ui 4         tenen knoflook fijngehakt 65 gr  boter 1   dl   rode wijnazijn 1/2 l    rode  wijn 1         bouquet garni 3   dl  geconcentreerde bouillon 5        gekneusde rode peperkorrels 4        varkenshaasjes 1   dl  slagroom           scheutje verse jus orange + rasp         / beetje verse  citroensap van 1 citroen +rasp van 1 citroen 5        rode peperkorrels            zout           aluminiumfolie  VOORBEREIDINGEN: Snijd de wortel en bleekselderij in...

SPAANSE KIP MET CHORZO

Afbeelding
INGREDIENTEN: 8             kippenpoten of drumsticks 2     el     olijfolie 1             ui, in ringen 4   tenen  knoflook , uitgeperst 1   gele    paprika van zaadlijst ontdaan 1   rode   paprika van zaadlijst ontdaan 2   tl        paprikapoeder 50 ml      witte wijn 1   blikje tomatenblokjes ( 400 gr)  1             laurierblad 1  reepje sinaasappelschil, uitgesneden met een aardappelschilmesje 75 gr      chorizo in plakjes  50 gr      pitloze zwarte olijven                zout en zwarte peper BEREIDINGSWIJZEN: D oe de kip  in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en  bak zonder olie gedurende 5-8 minuten totdat het vlees goudbruin is. Draai regelmatig o...

STOOFSCHOTEL MET KONIJN , OLIJVEN EN UI

Afbeelding
INGREDIENTEN: 750  GR             KONIJNENVLEES 350  ML            DROGE WITTE WIJN     3  TAKJES   VERSE OREGANO     3                     LAURIERBLAADJES  75   ML            OLIJFOLIE 225  GR            KLEINE UIEN  SCHOONGEMAAKT EN GEHALVEERD     6  TENEN    KNOFLOOK    NIET GESCHILD      1 EL              PAPRIKA 175 ML             KIPPENBOUILLON 1/2  KOP          ZWARTE OLIJVEN                            ZOUT EN VERSGEMALEN ZWARTE PEPER BEREIDINGSWEIZEN: V ERMENG KONIJNENVLEES , WIJN , OREGANO , EN LAURIER...

GEGRATINEERDE UIENSOEP

Afbeelding
INGREDIENTEN: 800   GR. UIEN   50   GR  BOTER     2   EL  BLOEM     1   TL  VERSGEMALEN PEPER     4   EL  WITTEWIJN 1 1/2   L   RUNDERBOUILLON VAN 2 TABLETTEN       2        TAKJES TIJM 1/2           STOKBROOD 150   GR  ZWITSERSE  GRYERE KAAS                  BAKPAPIER BEREIDINGSWIJZEN: SNIJD DE UIEN IN DUNNE RINGEN . VERHIT DE BOTER IN EEN PAN MET DIKKE BODEM EN BAK DE UI 30 MINUTEN OP LAAG VUUR . ROER REGELMATIG . VOEG DE BLOEM EN PEPER TOE ALS DE UIEN BRUIN GEKARAMELISEERDD ZIJN . BAK 5 MINUTEN OP LAAG VUUR MEE. ROER DE WITTE  WIJN ERDOOR EN VOEG DE BOUILLON EN TAKJES TIJM TOE BRENG DE SOEP AL ROEREND AAN DE KOOK ,DRAAI HET VUUR LAAG EN LAAT  20  MINUTEN ZACHTJES KOKEN. VERWARM ONDERTUSSEN DE OVEN...

HELE MOSTERDKIP UIT DE OVEN

Afbeelding
                                                                     INGREDIENTEN : 1,4    KG. HELE SCHARRELKIP 4       EL.  HONINGMOSTERD FLES 250 ML, MAILLE 25     GR.  ROOMBOTER 100   ML.  DROGE WITTE WIJN 2       EL.   OLIJFOLIE -VINAIGRETTE FLES 360 ML. MAILLE                   OVENSCHAAL MET DEKSEL                                          BEREIDINGSWIJZEN: VERWARM DE OVEN VOOR OP 220 °C . DEP DE KIP DROOG EN VERWIJDER HET ELASTIEK . BESTRIJK DE KIP RONDOM MET DE MOSTERD EN LEG IN DE OVENSCHAAL . LEG DE ROOMBOTER IN DE SCHAAL EN SCHENK DE WIJN ERBIJ . DEK DE SCHAAL ...