GEGRATINEERDE UIENSOEP



INGREDIENTEN:

800   GR. UIEN
  50   GR  BOTER
    2   EL  BLOEM
    1   TL  VERSGEMALEN PEPER
    4   EL  WITTEWIJN
1 1/2   L   RUNDERBOUILLON VAN 2 TABLETTEN
      2        TAKJES TIJM
1/2           STOKBROOD
150   GR  ZWITSERSE  GRYERE KAAS
                 BAKPAPIER


BEREIDINGSWIJZEN:

SNIJD DE UIEN IN DUNNE RINGEN .

VERHIT DE BOTER IN EEN PAN MET DIKKE BODEM EN BAK DE UI 30 MINUTEN OP LAAG VUUR .

ROER REGELMATIG .

VOEG DE BLOEM EN PEPER TOE ALS DE UIEN BRUIN GEKARAMELISEERDD ZIJN .

BAK 5 MINUTEN OP LAAG VUUR MEE.

ROER DE WITTE  WIJN ERDOOR EN VOEG DE BOUILLON EN TAKJES TIJM TOE

BRENG DE SOEP AL ROEREND AAN DE KOOK ,DRAAI HET VUUR LAAG EN LAAT  20  MINUTEN ZACHTJES KOKEN.

VERWARM ONDERTUSSEN DE OVENGRILL VOOR OP 220°C .

SNIJD 4 SNEEDJES VAN HET STOKBROOD LEG ZE OP EEN MET BAKPAPIER BEKLEEDE BAKPLAAT EN ROOSTER ZE TIJDENS HET VOORVERWARMEN BOVEN IN DE OVEN IN CA.4 MINUTEN GOUDBRUIN.

RASP DE GRUYERE.

BESTROOI DE GEROOSTERDE SNEEDJES BROOD MET WAT EN SCHUIF ZE TERUG IN DE OVEN .

GRATINEER CA. 3 MINUTEN .

NEEM DE TIJM UIT DE PAN.

VERDEEL DE SOEP OVER 4 KOMMEN EN BESTROOI DE REST VAN DE KAAS.

LEG ER EEN SNEEDJE GEGRATINEERD STOKBROOD OP EN SERVEER  .

GEEF DE REST VAN HET STOKBROOD ER APPART BIJ


      

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD