SPAANSE KIP MET CHORZO



INGREDIENTEN:

8             kippenpoten of drumsticks
2     el     olijfolie
1             ui, in ringen
4   tenen  knoflook , uitgeperst
1   gele    paprika van zaadlijst ontdaan
1   rode   paprika van zaadlijst ontdaan
2   tl        paprikapoeder
50 ml      witte wijn
1   blikje tomatenblokjes ( 400 gr) 
1             laurierblad
1  reepje sinaasappelschil, uitgesneden met een aardappelschilmesje
75 gr      chorizo in plakjes 
50 gr      pitloze zwarte olijven 
              zout en zwarte peper

BEREIDINGSWIJZEN:

Doe de kip  in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en  bak zonder olie gedurende 5-8 minuten totdat het vlees goudbruin is.

Draai regelmatig om.
.
Neem de kip uit de pan en zet terzijde.

Giet het vet uit de pan.

Verwarm olie in een pan en bak uien , knoflook en paprika gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht zijn.

Doe de kip in de pan met paprika, met de witte wijn, tomaten ,  laurierblad en sinaasappelschil .

Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en stoof 35-40 minuten met de  deksel op de pan totdat de kip   goed gaar is .

Roer regelmatig .

Voeg de chorizo en de olijven toe  en stoof nog 5 minuten om het geheel goed te verwarmen.

Voeg zout en peper naar smaak  toe .

Deze stoofschotel heeft een mediterraans   karakter en kan worden opgediend met rijst of geroosterd brood .

De wijn kan desgewenst worden vervangen door bouillon of sinaasappelsap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD