SPAANSE KIP MET CHORZO
INGREDIENTEN:
8 kippenpoten of drumsticks
2 el olijfolie
1 ui, in ringen
4 tenen knoflook , uitgeperst
1 gele paprika van zaadlijst ontdaan
1 rode paprika van zaadlijst ontdaan
2 tl paprikapoeder
50 ml witte wijn
1 blikje tomatenblokjes ( 400 gr)
1 laurierblad
1 reepje sinaasappelschil, uitgesneden met een aardappelschilmesje
75 gr chorizo in plakjes
50 gr pitloze zwarte olijven
zout en zwarte peper
BEREIDINGSWIJZEN:
Doe de kip in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak zonder olie gedurende 5-8 minuten totdat het vlees goudbruin is.
Draai regelmatig om.
.
Neem de kip uit de pan en zet terzijde.
Giet het vet uit de pan.
Verwarm olie in een pan en bak uien , knoflook en paprika gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht zijn.
Doe de kip in de pan met paprika, met de witte wijn, tomaten , laurierblad en sinaasappelschil .
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en stoof 35-40 minuten met de deksel op de pan totdat de kip goed gaar is .
Roer regelmatig .
Voeg de chorizo en de olijven toe en stoof nog 5 minuten om het geheel goed te verwarmen.
Voeg zout en peper naar smaak toe .
Deze stoofschotel heeft een mediterraans karakter en kan worden opgediend met rijst of geroosterd brood .
De wijn kan desgewenst worden vervangen door bouillon of sinaasappelsap.
Reacties
Een reactie posten