VARKENSHAAS MET CHAMPIGNON PEPERSAUS
INGREDIENTEN:
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 bakje champignons ( witte / kastanje )
1 grote gele ui
4 tenen knoflook fijngehakt
65 gr boter
1 dl rode wijnazijn
1/2 l rode wijn
1 bouquet garni
3 dl geconcentreerde bouillon
5 gekneusde rode peperkorrels
4 varkenshaasjes
1 dl slagroom
scheutje verse jus orange + rasp
/ beetje verse citroensap van 1 citroen +rasp van 1 citroen
5 rode peperkorrels
zout
aluminiumfolie
VOORBEREIDINGEN:
Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes .
Pel en snipper de ui.
Pel en snipper de knoflook zo fijn mogelijk.
BEREIDINGSWIJZEN:
Verwarm 40 gram boter in een pan en fruit hierin de groenten.
Schenk de azijn en de wijn erbij en voeg de bouquet garni toe.
Voeg de bouillon en de gekneusde peperkorrels toe en laat nog 5 minuten koken ;zeef de pepersaus.
Verwarm de rest van de boter in een braadpan en braad hierin de varkenshaasjes in 20 - 25 minuten rondom goudbruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in circa 10 minuten in het braadvocht zacht en gaar.
Pureer dit vervolgens in de blender en voeg het citroensap of sinaasappelsap toe en geraspte schil van de citroen of sinaasappel en roer dit tot er een saus ontstaat voeg vervolgens de slagroom en meng dit tot een homogene saus.
Voeg ten slotte de hele peperkorrels toe en breng zo nodig extra op smaak met zout.
Leg de varkenshaasjes in de champignon pepersaus en warm deze even door.
Reacties
Een reactie posten