STOOFSCHOTEL MET KONIJN , OLIJVEN EN UI



INGREDIENTEN:

750  GR             KONIJNENVLEES
350  ML            DROGE WITTE WIJN
    3  TAKJES   VERSE OREGANO
    3                     LAURIERBLAADJES
 75   ML            OLIJFOLIE
225  GR            KLEINE UIEN  SCHOONGEMAAKT EN GEHALVEERD
    6  TENEN    KNOFLOOK    NIET GESCHILD 
    1 EL              PAPRIKA
175 ML             KIPPENBOUILLON
1/2  KOP          ZWARTE OLIJVEN 
                          ZOUT EN VERSGEMALEN ZWARTE PEPER

BEREIDINGSWEIZEN:

VERMENG KONIJNENVLEES , WIJN , OREGANO , EN LAURIERBLADENIN EEN GROTE .

DEK DE SCHAAL AF EN ZET DEZE EEN NACHT IN DE KOELKAST .

NEEM HET KONIJNENVLEES UIT DE SCHAAL EN LAAT HET VLEES UITDRUIPEN .

BEHOUD DE MARINADE .

VERWARM DE OVEN VOOR OP 175°C .

VERWARM DE OLIEIN EEN GROTE KOEKENPAN EN BAK HET KONIJNENVLEES IN MEERDERE PORTIES  AAN BEIDE ZIJDEN .

DOE HET KONIJNENVLEES IN EEN OVENSCHAAL .

BAK DE UIEN EN KNOFLOOK BRUIN IN DE PAN .

VOEG DE PAPRIKA TOE .

ROERBAK 2 MINUTEN EN VOEG DAN DE BOUILLON EN DE APPART GEHOUDEN MARINADE TOE.

BRENG AAN DE KOOK.

GIET DE VLOEISTOF OVER HET KONIJNENVLEES EN VOEG OLIJVEN EN PEPER EN ZOUT.

DEK DE SCHAAL AF EN ZET 1 UUR E 15 MINUTEN IN DE OVEN ( OF TOT HET GAAR IS) .

GARNEER MET VERSE OREGANO EN DIEN OP MET VOLDOENDE BROOD OM HET HEERLIJKE VLEESSAP MEE OP TE DEPPEN.



Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD