STOOFSCHOTEL MET KONIJN , OLIJVEN EN UI
INGREDIENTEN:
750 GR KONIJNENVLEES
350 ML DROGE WITTE WIJN
3 TAKJES VERSE OREGANO
3 LAURIERBLAADJES
75 ML OLIJFOLIE
225 GR KLEINE UIEN SCHOONGEMAAKT EN GEHALVEERD
6 TENEN KNOFLOOK NIET GESCHILD
1 EL PAPRIKA
175 ML KIPPENBOUILLON
1/2 KOP ZWARTE OLIJVEN
ZOUT EN VERSGEMALEN ZWARTE PEPER
BEREIDINGSWEIZEN:
VERMENG KONIJNENVLEES , WIJN , OREGANO , EN LAURIERBLADENIN EEN GROTE .
DEK DE SCHAAL AF EN ZET DEZE EEN NACHT IN DE KOELKAST .
NEEM HET KONIJNENVLEES UIT DE SCHAAL EN LAAT HET VLEES UITDRUIPEN .
BEHOUD DE MARINADE .
VERWARM DE OVEN VOOR OP 175°C .
VERWARM DE OLIEIN EEN GROTE KOEKENPAN EN BAK HET KONIJNENVLEES IN MEERDERE PORTIES AAN BEIDE ZIJDEN .
DOE HET KONIJNENVLEES IN EEN OVENSCHAAL .
BAK DE UIEN EN KNOFLOOK BRUIN IN DE PAN .
VOEG DE PAPRIKA TOE .
ROERBAK 2 MINUTEN EN VOEG DAN DE BOUILLON EN DE APPART GEHOUDEN MARINADE TOE.
BRENG AAN DE KOOK.
GIET DE VLOEISTOF OVER HET KONIJNENVLEES EN VOEG OLIJVEN EN PEPER EN ZOUT.
DEK DE SCHAAL AF EN ZET 1 UUR E 15 MINUTEN IN DE OVEN ( OF TOT HET GAAR IS) .
GARNEER MET VERSE OREGANO EN DIEN OP MET VOLDOENDE BROOD OM HET HEERLIJKE VLEESSAP MEE OP TE DEPPEN.
Reacties
Een reactie posten