BOEUF BOURGUIGNON
INGREDIENTEN:
900 gr ribbraadlappen in grove stukken
50 gr roomboter
300 gr sjalotjes gepeld
4 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
400 gr winterwortel in dikke plakken
2 el bloem
1 pot vleesfond ( 190 ml )
0,5 fles rode wijn ( 375 ml) bourgogne of cotes du Rhône
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
200 gr spekreepjes
250 gr ( bio) kastanjechampignons
BEREIDINGSWIJZEN:
° Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim weg trekt en bak de stukken vlees op hoog vuur rondom bruin
° Verdeel de en sjalotjes, knoflook en wortel eromheen en bak 2-3 minuten mee
° Strooi de bloem erover en schenk de vleesfond en wijn langs de rand van de pan bij het vlees
° Voeg dan tijm, laurierblad , versgemalen peper en zout toe
° Stoof het vlees heel zachtjes gaar
° Bak de spekreepjes zachtjes uit in een koekenpan
° Schep de spekreepjes en champignons , als het vlees bijna goed is ,door het gerecht en stoof nog 15 minuten
Reacties
Een reactie posten