BOEUF BOURGUIGNON



INGREDIENTEN:

900   gr   ribbraadlappen  in grove stukken
  50   gr   roomboter
300   gr   sjalotjes gepeld
    4          tenen knoflook gepeld en fijngehakt
400   gr   winterwortel  in dikke plakken
    2   el    bloem
    1          pot vleesfond ( 190 ml )
 0,5          fles rode wijn ( 375 ml) bourgogne of cotes du Rhône
    3          takjes tijm
    2          laurierblaadjes
200   gr   spekreepjes
250   gr   ( bio) kastanjechampignons 


BEREIDINGSWIJZEN:

° Verwarm de boter in een braadpan tot  het schuim weg trekt en bak de stukken vlees op hoog    vuur  rondom bruin
° Verdeel de en sjalotjes, knoflook en wortel eromheen en bak 2-3 minuten mee
° Strooi de bloem erover en schenk de vleesfond en wijn langs de rand van de  pan bij  het vlees 
° Voeg dan tijm, laurierblad , versgemalen peper en zout toe
° Stoof het vlees heel zachtjes gaar
° Bak de spekreepjes zachtjes  uit in een koekenpan 
° Schep de spekreepjes  en champignons , als het vlees bijna goed is ,door het gerecht en stoof        nog  15 minuten 


Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD