VARKENSHAAS MET KASTANJECHAMPIGNONS EN ROMIGE CITROENSAUS
INGREDIENTEN:
2 citroenen, schoongeboend
2 citroenen, schoongeboend
200 gr kastanjechampignons of paddenstoelenmix
600 gr varkenshaas
75 gr boter
3 sjalotjes in ringen
200 ml crème fraiche
aluminiumfolie
BEREIDINGSWIJZEN:
° Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze citroen uit
° Snijd de andere helft in partjes
° Pers ook de andere citroen uit
° Halveer de kastanjechampignons of snijd ze in kwarten
° Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi het vlees met zout en peper
° Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas circa 3 minuten per kant
° Voeg de sjalotjes toe en bak ze 1 minuut mee
° Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie
° Bak de kastanjechampignons 2-3 minuten in het bakvet
° Voeg de citroenrasp, -sap en crème fraiche toe
° Breng de saus op smaak met zout en peper
° Leg de varkenshaas in de saus en verwarm zonder te koken
° Serveer met spruitjes met bacon en aardappelpuree of haricote vers omwikkelt met ontbijtspek en aardappelkroketjes / gebakken aardappelschijfjes snijd eventueel nog wat peterselie over de saus
Reacties
Een reactie posten