VARKENSHAAS MET KASTANJECHAMPIGNONS EN ROMIGE CITROENSAUS



INGREDIENTEN:
    2       citroenen, schoongeboend 
200 gr   kastanjechampignons of paddenstoelenmix
600 gr   varkenshaas
  75 gr   boter
    3       sjalotjes in ringen 
200 ml  crème fraiche
             aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZEN:

°  Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze citroen uit 
°  Snijd de andere helft in partjes 
°  Pers ook de andere citroen uit 
°  Halveer de kastanjechampignons of snijd ze in kwarten 
°  Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi het vlees met zout en peper
°  Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas circa 3 minuten per kant 
°  Voeg de sjalotjes toe en bak ze 1 minuut mee
°  Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie
°  Bak de kastanjechampignons 2-3 minuten in het bakvet 
°  Voeg de citroenrasp, -sap en crème fraiche toe
°  Breng de saus op smaak met zout en peper 
°  Leg de varkenshaas in de saus en verwarm zonder te koken 
°  Serveer met  spruitjes  met bacon en aardappelpuree of haricote  vers omwikkelt met ontbijtspek        en  aardappelkroketjes / gebakken  aardappelschijfjes snijd eventueel nog wat peterselie over de        saus

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD