SALADE NICOISE IN EEN BROODBOL
INGREDIENTEN:
4 grote ronde broodjes ( bijv. Italiaanse bol )
3 el mosterd
0,5 krop ijsbergsla
500 gr gerookte zalm ( getrancheerd )
2 blikje tonijn uitgelekt2 zoute haringen
2 kappertjes
2 el zwarte en groene olijven in plakjes
6 zongedroogde tomaten op olie ( in reepjes )
4 hardgekookte eieren ( grote maat )
1 flesje caesardressing
1 rode ui in ringen
BEREIDINGSWIJZEN:
° Snijd de kapjes van van de broodjes en hol de broodjes uit
° Snijd de zoute haring in stukken
° Bestrijk de binnenkant van de broodjes met mosterd
° Verdeel de sla over de broodjes
° Leg daarop laagjes tonijn , zalm , haring , kappertjes , olijven , reepjes zongedroogde tomaten en eieren
° Druk de vulling iets aan en giet wat dressing erop
° Leg de uienringen erop en dek eventueel af met de broodkapjes
TIP:
Neem honing- mosterddressing in plaats van caesardressing en bestrijk de binnenkant van de broodjes dan niet met mosterd maar met een knoflook mayonaisedressing
Reacties
Een reactie posten