JAMBALAYA




INGREDIENTEN:

400 gr   gekookte ham in blokjes gesneden
250 gr   rijst
    1       chorizo worst in dunne plakjes
250 gr   kippendijfilet
    4 el   olijf of zonnebloemolie
    1       fijngehakte witte ui 
    1       fijngehakte rode  ui
    4       teentjes knoflook   geperst 
    2       ontvelde en in stukken gesneden tomaten 
    5 dl   kippen bouillon
350 gr   in stukjes gesneden ananas ( vers of uit blik )
    2       eieren
             zout
             peper

BEREIDINGSWIJZEN:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en de uitgeperste knoflook 3 minuten .

Voeg dan de in blokjes gesneden kippendijfilet en de blokjes ham bak dit tot de kip gaar is voeg dan de blokjes tomaat erbij en fruit dit 2 minuten .

Roer de rijst door het mengsel .

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook .

Draai de hittebron laag , leg de deksel op de pan en laat  het rijstmengsel ca. 20 minuten zachtjes koken tot de rijs gaar is.

Snijd ondertussen alvast de chorizoworst in dunne plakjes .

Roer de stukjes ananas door de gare rijst en voeg de chorizoworst door het gare rijst mengsel.
Klop de eieren los in een kommetje .

Roer de losgeklopte eieren door het rijstmengsel en schep alles bij matige hitte doorheen tot de eieren zijn gestold .

Maak het gerecht op smaak met wat zout en peper 

TIP:

Je kan er ook nog 2 chilipepers door snijden als je van pittig eten houd of een paar scheppen sambal oelek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD