JAMBALAYA
INGREDIENTEN:
400 gr gekookte ham in blokjes gesneden
250 gr rijst
1 chorizo worst in dunne plakjes
250 gr kippendijfilet
4 el olijf of zonnebloemolie
1 fijngehakte witte ui
1 fijngehakte rode ui
4 teentjes knoflook geperst
2 ontvelde en in stukken gesneden tomaten
5 dl kippen bouillon
350 gr in stukjes gesneden ananas ( vers of uit blik )
2 eieren
zout
peper
BEREIDINGSWIJZEN:
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en de uitgeperste knoflook 3 minuten .
Voeg dan de in blokjes gesneden kippendijfilet en de blokjes ham bak dit tot de kip gaar is voeg dan de blokjes tomaat erbij en fruit dit 2 minuten .
Roer de rijst door het mengsel .
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook .
Draai de hittebron laag , leg de deksel op de pan en laat het rijstmengsel ca. 20 minuten zachtjes koken tot de rijs gaar is.
Snijd ondertussen alvast de chorizoworst in dunne plakjes .
Roer de stukjes ananas door de gare rijst en voeg de chorizoworst door het gare rijst mengsel.
Klop de eieren los in een kommetje .
Roer de losgeklopte eieren door het rijstmengsel en schep alles bij matige hitte doorheen tot de eieren zijn gestold .
Maak het gerecht op smaak met wat zout en peper
TIP:
Je kan er ook nog 2 chilipepers door snijden als je van pittig eten houd of een paar scheppen sambal oelek.
Reacties
Een reactie posten