SOP AJAM KERRIE/ KIP KERRIESOEP



ingrediënten:

1,1/4  LITER    Kippenbouillon ( van 2 Tabletten)
      4                  Kippenbouten ( zonder vel )
      2  schijfjes   Gemberwortel of djahé 
      1                   Sereh stengel  ,het gekneusde dikke uiteinde of 1 tl poeder
      2                   djeroek-poeroet blaadjes
3 a 4                   rode lomboks / rode peper
      3                   kemirienoten Fijngehakt 
   1/2  eetlepel    zonnebloemolie
      2                  uien gesnipperd
      4  tenen       knoflook fijngehakt
      1 theelepel   koenjit ( geelwortel)
      1 theelepel   djinten  ( komijn)
      1 theelepel   ketoembar ( koriander)
    50 gram         santen (van een blok) verkruimeld
      2 eetlepels   ketjap  asin

BEREIDINGSWIJZEN:

  • Breng de bouillon met de kippenbouten, gember, sereh, en djeroek poeroet aan de kook.
  • Laat de kip met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de lomboks overlangs doormidden, verwijder eventueel de zaadlijst dit afhankelijk of je van pittige soep houd snijd het vruchtvlees in smalle reepjes .
  • Rooster de noten even in een droge koekenpan met anti aanbak laag.
  • Verhit de olie in een koekenpan  met anti aanbak laag en roerbak de ui, knoflook, lombok, kemirie, koenjit, djinten en ketoembar 1 minuut; neem de pan van het vuur.
  • Schep met een schuimspaan de kip, gember, sereh en djeroek poeroet uit de bouillon.
  • Laat de kip iets afkoelen , verwijderde botten en snijd het vlees in stukjes; doe het vlees terug in de bouillon.
  • Roer de santen en het uienmengsel door de bouillon
  • Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes door en door heet worden.
  • Roer de ketjap erdoor                                    


                                                                                                                                                                                                                                                                                              



Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD