SOP AJAM KERRIE/ KIP KERRIESOEP
ingrediënten:
1,1/4 LITER Kippenbouillon ( van 2 Tabletten)
4 Kippenbouten ( zonder vel )
2 schijfjes Gemberwortel of djahé
1 Sereh stengel ,het gekneusde dikke uiteinde of 1 tl poeder
2 djeroek-poeroet blaadjes
3 a 4 rode lomboks / rode peper
3 kemirienoten Fijngehakt
1/2 eetlepel zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
4 tenen knoflook fijngehakt
4 tenen knoflook fijngehakt
1 theelepel koenjit ( geelwortel)
1 theelepel djinten ( komijn)
1 theelepel ketoembar ( koriander)
50 gram santen (van een blok) verkruimeld
2 eetlepels ketjap asin
BEREIDINGSWIJZEN:
1 theelepel ketoembar ( koriander)
50 gram santen (van een blok) verkruimeld
2 eetlepels ketjap asin
BEREIDINGSWIJZEN:
- Breng de bouillon met de kippenbouten, gember, sereh, en djeroek poeroet aan de kook.
- Laat de kip met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken.
- Snijd de lomboks overlangs doormidden, verwijder eventueel de zaadlijst dit afhankelijk of je van pittige soep houd snijd het vruchtvlees in smalle reepjes .
- Rooster de noten even in een droge koekenpan met anti aanbak laag.
- Verhit de olie in een koekenpan met anti aanbak laag en roerbak de ui, knoflook, lombok, kemirie, koenjit, djinten en ketoembar 1 minuut; neem de pan van het vuur.
- Schep met een schuimspaan de kip, gember, sereh en djeroek poeroet uit de bouillon.
- Laat de kip iets afkoelen , verwijderde botten en snijd het vlees in stukjes; doe het vlees terug in de bouillon.
- Roer de santen en het uienmengsel door de bouillon
- Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes door en door heet worden.
- Roer de ketjap erdoor
Reacties
Een reactie posten