SPAANSE GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS




INGREDIETEN:

100 ml kippenbouillon
    1 kg half om half gehakt
    2 el  pikante paprika poeder
    2      kleine blikken tomatenblokjes
    1      blikje tomatenpuree
    1      ei
    1      flinke ui
    4      teentjes knoflook
    1 el  olijfolie
100 gr heel klein blokjes kaas
            vers gemalen peper en zout 

BEREIDINGSWIJZEN:

° De rode peper in de lengte halveren met zaad.
° De ene helft van de peper door het gehakt de andere door de saus 
° De rode peper in kleine stukken snijden en de helft door het gehakt  mengen
° 100 gr kaas in hele kleine blokjes snijden 
° Paprika, kaasblokjes, peper en zout en het ei door het gehakt kneden
° Draai balletjes van het gehakt ( ongeveer 30 )
° In een hapjespan de balletjes op flink hoog vuur opbakken tot ze mooi bruin zijn
° Dan de uien, peper en knoflook erbij doen in de pan  en na 3 minuten afblussen met 100 ml        kippenbouillon 
° Nu de tomatenblokjes en de tomatenblokjes en tomaten  puree erbij doen en  ongeveer  15          minuten zachtjes laten stoven zodat de smaak van de tomatensaus lekker loskomt 
° Als laatste nog wat peterselie door de saus roeren en klaar zijn je zelf gemaakte Spaanse              gehaktballetje

TIP: 

° Je kan natuurlijk ook 2 rode pepers  in plaats van 1 rode peper doe dan 1 hele peper door het gehakt en 1 hele door de saus maar laat dan de gewone peper achterwegen  
 
° Doe eventueel nog wat citroen / limoensap door de saus en een eetlepel suiker

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD