SPAANSE GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS
INGREDIETEN:
100 ml kippenbouillon
1 kg half om half gehakt
2 el pikante paprika poeder
2 kleine blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 ei
1 flinke ui
4 teentjes knoflook
1 el olijfolie
100 gr heel klein blokjes kaas
vers gemalen peper en zout
BEREIDINGSWIJZEN:
° De rode peper in de lengte halveren met zaad.
° De ene helft van de peper door het gehakt de andere door de saus
° De rode peper in kleine stukken snijden en de helft door het gehakt mengen
° 100 gr kaas in hele kleine blokjes snijden
° Paprika, kaasblokjes, peper en zout en het ei door het gehakt kneden
° Draai balletjes van het gehakt ( ongeveer 30 )
° In een hapjespan de balletjes op flink hoog vuur opbakken tot ze mooi bruin zijn
° Dan de uien, peper en knoflook erbij doen in de pan en na 3 minuten afblussen met 100 ml kippenbouillon
° Nu de tomatenblokjes en de tomatenblokjes en tomaten puree erbij doen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven zodat de smaak van de tomatensaus lekker loskomt
° Als laatste nog wat peterselie door de saus roeren en klaar zijn je zelf gemaakte Spaanse gehaktballetje
TIP:
° Je kan natuurlijk ook 2 rode pepers in plaats van 1 rode peper doe dan 1 hele peper door het gehakt en 1 hele door de saus maar laat dan de gewone peper achterwegen
° Doe eventueel nog wat citroen / limoensap door de saus en een eetlepel suiker
Reacties
Een reactie posten