MIJN HUZARENSALADE FAMILIERECEPT
INGREDIENTEN :
- 2 blikjes cornedbeef
- 1 kg gekookte aardappelen
- 500 gr gekookte sperziebonen
- 1 el mosterd
- 2 el azijn
- 1 grote pot zilveruitjes
- 1 pot zure bommen
- 1 pot Amsterdamse uitjes
- 1 scheutje zout en zwarte peper naar smaak
- 1 komkommer
- 2 tomaten in partjes / sherry tomaatjes
- 1 emmer mayonaise
- 1 fles slasaus
BEREIDINGSSWIJZEN :
Schil en kook de aardappels met zout tot ze gaar zijn Giet ze af en laat ze afkoelen
Snijd de kook de Sperziebonen tot ze gaar zijn ( dit geld alleen bij verse ) en giet af en laat even afkoelen .
Gebruik je een blik of pot dan kan je die zo gebruiken.
Prak de aardappels fijn tot net geen puree.
Snijd de sperziebonen in hele fijne stukjes doe deze bij de fijn geprakte aardappels .
Haal de cornedbeef uit de blikjes en snijd dit ook heel fijn en doe dat ook bij de aardappels roer even door elkaar .
Doe de azijn en de mosterd er naar smaak bij.
Doe vervolgens de zilveruitjes en Amsterdamse uitjes bij en doe er wat zout en peper bij .
Snijd ongeveer 5 zure bommen in dobbelsteentjes en doe dit ook bij de aardappels .
Schenk minimaal de helft van de fles slasaus over het aardappel mengsel en roer door elkaar en zet minimaal 1,5 uur in de koelkast
Snijd dan de 1/2 komkommer in plakjes en de tomaten in partjes of sherry tomaatjes.
Neem een grote schaal en doe de salade erop en genoeg mayonaise over zodat hij mooi egaal bedekt is met de mayonaise .
Snijd 3 zure bommen in reepjes en verdeel deze over de salade .
Verdeel dan de komkommer en tomaat aan de zijkanten erbij .
SERVEERTIP:
Serveer er dan zalm, haring, garnalen nog wat van de zilveruitje en Amsterdamse uitjes bij en leg dit aan de zijkant van de salade .
Serveer er gevulde eieren bij en serveer deze apart
BON A PETITE
Reacties
Een reactie posten