CHATEAUBRIAND MET ROOMPATE



INGREDIENTEN:

4                 plakken  speltbrood
1,5      el     olijfolie truffelaroma
100     gr     room paté
325     gr     chateaubriand ( schaal ) 
  25     gr     boter
  20     gr     radijskiemen ( pittige kiemgroente   bakje 60 gr )

BEREIDINGSWIJZEN:

°  Steek met een steker of een glas 4 cirkels van 8 cm uit het brood.
°  Bestrijk aan beide kanten met 1 el olie en bak in een koekenpan op middelhoog   vuur aan beide 
   kanten krokant.
° Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie.
° Snijd  de paté in 8 gelijke stukjes.
° Snijd het vlees in 4 mooie stukken van gelijk dikte.
° Bestrooi het vlees met peper en zout .
° Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in circa 2 minuten per kant                  goudbruin , afhankelijk van de dikte . leg op elke ossenhaas 2 plakjes paté en verwarm nog 2              minuten 
° Leg de croutons op het bord , leg de ossenhaasjes met paté erop en garneer met de radijskiemen .
° Lekker met haricote vers omwikkeld met  plakjes ontbijtspek en gebakken aardappeltjes / friet 
   met eigengemaakte mayonaise

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD