CHATEAUBRIAND MET ROOMPATE
INGREDIENTEN:
4 plakken speltbrood
1,5 el olijfolie truffelaroma
100 gr room paté
325 gr chateaubriand ( schaal )
25 gr boter
20 gr radijskiemen ( pittige kiemgroente bakje 60 gr )
BEREIDINGSWIJZEN:
° Steek met een steker of een glas 4 cirkels van 8 cm uit het brood.
° Bestrijk aan beide kanten met 1 el olie en bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide
kanten krokant.
° Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie.
° Snijd de paté in 8 gelijke stukjes.
° Snijd het vlees in 4 mooie stukken van gelijk dikte.
° Bestrooi het vlees met peper en zout .
° Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in circa 2 minuten per kant goudbruin , afhankelijk van de dikte . leg op elke ossenhaas 2 plakjes paté en verwarm nog 2 minuten
° Leg de croutons op het bord , leg de ossenhaasjes met paté erop en garneer met de radijskiemen .
° Lekker met haricote vers omwikkeld met plakjes ontbijtspek en gebakken aardappeltjes / friet
met eigengemaakte mayonaise
Reacties
Een reactie posten