BOLOGNAISESAUS
INGREDIENTEN:
500 gr rundergehakt
4 el olijfolie
2 uien fijngesnipperd
1 prei in dunne ringen
4 tenen knoflook fijngehakt
500 gr pomodori tomaten
1 takje verse tijm
1 takje verse oregano
1 takje verse basilicum
1 grote winterpeen in dobbelsteentjes
1 rode paprika in fijngesneden
1 groene paprika fijngesneden
1 stengel bleekselderij fijngesneden
1 gele paprika fijngesneden
VOORBEREIDEN:
1) Mak de ui ,prij, winterpeen en de bleekselderij schoon en hak ze fijn en doe in een schaaltje
2) Snijd de paprika´s fijn doe in een schaaltje
3) Snijd de knoflook zeer fijn doe in een klein schaaltje
4) Doe de tomaten in een blender en maal deze tot een puree
BEREIDING:
Bak het rundergehakt rul in een grote pan met de olie voeg vervolgens de ui en de knoflook toe en roer dit goed door het gehakt voeg dan de prei, wortel, bleekselderij en de paprika´s toe en roer ook dit goed door en doe het tomatenmengsel erbij en een klein beetje water tegen aanbranden roer dit goed door elkaar en doe de fijngehakte verse kruiden erdoor doe er wat zout en peper naar smaak bij laat nog even door pruttelen en de saus is klaar
Reacties
Een reactie posten