THAISE KIP-CURRYSALADE





INGREDIENTEN:

  • 1    el   sesamolie
  • 1          teentje knoflook ( geperst )
  • 1     el  versgeraspte gember
  • 2           rode chilipepers , fijngesneden
  • 1           ui, in partjes gesneden
  • 1      el  thaise groene currypasta 
  • 500  gr kipfilet in dunne reepjes
  • 1      el  thaise vissaus 
  • 1      el  suiker
  • 2      el  fijngesneden verse munt
  • 1      el fijngesneden verse koriander
  • 1         Chinese kool gesneden
  • 3         lente uitjes in ringetjes
  • 1         komkommer in plakjes
  • 125 gr taugĂ©
  • 1         rode paprika  in dunne repen

BEREIDINGSWIJZEN:

  1. Verwarm de olie in een wok op matig vuur .
  2. Doe knoflook, gember, chilipeper en ui erbij en roerbak alles 3 minuten tot de ui goudbruin is
  3. Doe de  currypasta erbij en roerbak alles nog 3 minuten tot het mengsel begint te geuren
  4. Roer de kip , vissaus en suiker erdoor 
  5. Laat alles  10 minuten bakken tot de kip gaar is
  6. Roer geregeld 
  7. Haal de pan van het vuur en zet hem apart om iets af te koelen
  8. Doe de munt en koriander bij het mengsel en schep alles goed om
  9. Verdeel voor het opdienen de Chinese kool over een grote schotel 
  10. Verdeel de lente uitjes, komkommer, taugĂ©, rode paprika en het kipmengsel erover en meng alles goed door elkaar 


Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD