THAISE KIP-CURRYSALADE
- 1 el sesamolie
- 1 teentje knoflook ( geperst )
- 1 el versgeraspte gember
- 2 rode chilipepers , fijngesneden
- 1 ui, in partjes gesneden
- 1 el thaise groene currypasta
- 500 gr kipfilet in dunne reepjes
- 1 el thaise vissaus
- 1 el suiker
- 2 el fijngesneden verse munt
- 1 el fijngesneden verse koriander
- 1 Chinese kool gesneden
- 3 lente uitjes in ringetjes
- 1 komkommer in plakjes
- 125 gr taugé
- 1 rode paprika in dunne repen
BEREIDINGSWIJZEN:
- Verwarm de olie in een wok op matig vuur .
- Doe knoflook, gember, chilipeper en ui erbij en roerbak alles 3 minuten tot de ui goudbruin is
- Doe de currypasta erbij en roerbak alles nog 3 minuten tot het mengsel begint te geuren
- Roer de kip , vissaus en suiker erdoor
- Laat alles 10 minuten bakken tot de kip gaar is
- Roer geregeld
- Haal de pan van het vuur en zet hem apart om iets af te koelen
- Doe de munt en koriander bij het mengsel en schep alles goed om
- Verdeel voor het opdienen de Chinese kool over een grote schotel
- Verdeel de lente uitjes, komkommer, taugé, rode paprika en het kipmengsel erover en meng alles goed door elkaar
Reacties
Een reactie posten