THAISE SWEET CHILISAUS



INGREDIENTEN:

4             cayenne chilipepers
60  ml    rijsazijn / witte wijn azijn
90  gr     suiker ( houd je van sweet gebruik dan 120 gram suiker ) 
  6           tenen verse knoflook
1/2 tl      zout
 1   el      thaise vissaus
 2   cm   vers geraspte gember wortel


BEREIDINGSWIJZEN:

Meng de chilipepers , azijn , suiker , zout en knoflook in een blender of in een keukenmachine tot een egale massa.

Kook de saus op laag vuur 10 - 15 minuten , zodat de thaise chilisaus indikt roer regelmatig.

Giet in een  glazen potje , laat geheel afkoelen .

De saus wordt dikker als het afkoelt en roer er dan nog een  1 eetlepel  thaise vissaus doorheen .

TIP: 

Bewaar in de koelkast en vries eventueel per portie door gebruik te maken van een ijsblokjes houder.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD