TZATZIKI




INGREDIENTEN:


400    gr  Griekse yoghurt
    1         Komkommer
    4         Knoflook  tenen 
    1         bosje dille fijngehakt
    1         bosje munt fijngehakt
               sap van een 1/2 citroen
               zout
               scheutje olijfolie  extra vergine


BEREIDINGSWIJZEN:

1) Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten  , snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en laat het 
     uitlekken in een vergiet
2) Pers de knoflook uit boven de yoghurt 
3) Meng alle ingrediĆ«nten en breng op smaak met zout 
4) Schep de tzatziki in een schaaltje en overgiet met een beetje olijfolie

TIP:

Je kan er eventueel nog een fijngehakte Spaanse peper aan toevoegen  als je daar van houd 

SERVEERTIPS:

Tzatziki  is de favoriete begeleider van souflaki en broodjes gyros .

Het is ook heerlijk als dip voor repen geroosterd pitabrood of bij lamsvlees 



Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD