TZATZIKI
INGREDIENTEN:
400 gr Griekse yoghurt
1 Komkommer
4 Knoflook tenen
1 bosje dille fijngehakt
1 bosje munt fijngehakt
sap van een 1/2 citroen
zout
scheutje olijfolie extra vergine
BEREIDINGSWIJZEN:
1) Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten , snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en laat het
uitlekken in een vergiet
2) Pers de knoflook uit boven de yoghurt
3) Meng alle ingrediƫnten en breng op smaak met zout
4) Schep de tzatziki in een schaaltje en overgiet met een beetje olijfolie
TIP:
Je kan er eventueel nog een fijngehakte Spaanse peper aan toevoegen als je daar van houd
SERVEERTIPS:
Tzatziki is de favoriete begeleider van souflaki en broodjes gyros .
Het is ook heerlijk als dip voor repen geroosterd pitabrood of bij lamsvlees
Reacties
Een reactie posten