FRAMBOZENROLCAKE




INGREDIENTEN VOOR DE CAKE:

150    gr     bloem
1 1/2  tl      bakpoeder
1/4     tl      zout
 3               grote eieren gesplitst 
150    gr     suiker
    1    tl      vanille extract
  60    ml    melk
1/4     tl      wijnsteenzuur 

INGREDIENTEN VOOR DE VULLING:

250    gr     verse frambozen 
375    dl     slagroom
  50    gr     suiker
  25    gr     pistachenoten , grof gehakt
    4    el     poedersuiker , om te bestuiven

BEREIDINGSWIJZEN:

1)   Verwarm de oven voor op 200°C.
2)   Vet een bakplaat met rand van 25 x 35 cm in bestuif hem met bloem
3)   Meng bloem, bakpoeder en zout .
4)    Klop in een andere kom met de elektrische mixer op de hoogste stand de dooiers ,suiker en het 
       vanille extract  tot een licht en dik geheel
5)    Zet de mixer op de laagste stand en klop om en om de droge ingrediĆ«nten en de melk er
       geleidelijk door
6)    Klop met een elektrische mixer op de hoogste stand in een schone kom de eiwitten en het
       wijnsteenzuur tot er stijve pieken ontstaan
7)    Spatel de eiwitten door het beslag
8)    Schenk het beslag in de vorm
9)    Bak de cake 15 minuten of tot hij iets meegeeft als u erop drukt
10)  Bestuif een schone theedoek met poedersuiker
11)  Leg de cake op de theedoek en rol hem op
12)  laad hem afkoelen met de naad naar beneden


MAAK DE VULLING:

1)    Pureer de frambozen tot een gladde saus
2)    Zeef de zaadjes eruit
3)    Klop in een kom de slagroom met suiker stijf
4)    Spatel de gepureerde frambozen en de pistachenoten erdoor    
5)    Rol de cake uit en bedek hem met de vulling
6)    Rol de cake met behulp van de theedoek weer op
7)    Leg hem op een bord en bestuif met poedersuiker                                          

Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD