FRAMBOZENROLCAKE
INGREDIENTEN VOOR DE CAKE:
150 gr bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
3 grote eieren gesplitst
150 gr suiker
1 tl vanille extract
60 ml melk
1/4 tl wijnsteenzuur
INGREDIENTEN VOOR DE VULLING:
250 gr verse frambozen
375 dl slagroom
50 gr suiker
25 gr pistachenoten , grof gehakt
4 el poedersuiker , om te bestuiven
BEREIDINGSWIJZEN:
1) Verwarm de oven voor op 200°C.
2) Vet een bakplaat met rand van 25 x 35 cm in bestuif hem met bloem
3) Meng bloem, bakpoeder en zout .
4) Klop in een andere kom met de elektrische mixer op de hoogste stand de dooiers ,suiker en het
vanille extract tot een licht en dik geheel
5) Zet de mixer op de laagste stand en klop om en om de droge ingrediƫnten en de melk er
geleidelijk door
6) Klop met een elektrische mixer op de hoogste stand in een schone kom de eiwitten en het
wijnsteenzuur tot er stijve pieken ontstaan
7) Spatel de eiwitten door het beslag
8) Schenk het beslag in de vorm
9) Bak de cake 15 minuten of tot hij iets meegeeft als u erop drukt
10) Bestuif een schone theedoek met poedersuiker
11) Leg de cake op de theedoek en rol hem op
12) laad hem afkoelen met de naad naar beneden
MAAK DE VULLING:
1) Pureer de frambozen tot een gladde saus
2) Zeef de zaadjes eruit
3) Klop in een kom de slagroom met suiker stijf
4) Spatel de gepureerde frambozen en de pistachenoten erdoor
5) Rol de cake uit en bedek hem met de vulling
6) Rol de cake met behulp van de theedoek weer op
7) Leg hem op een bord en bestuif met poedersuiker
Reacties
Een reactie posten