BOMBAYBURGERS
INGREDIENTEN :
500 gr kipgehakt
5 gr gesneden korianderblad ( extra om te garneren )
40 gr fijngesneden bosui / lente ui 1 tl gemalen komijnzaad fijngehakt
1 klein rood pepertje met zaadlijst
2 cm gemberwortel geraspt
225 gr mayonaise
2 el milde kerriepoeder
1 el tomatenketchup
1 el dikke Griekse yoghurt
4 tenen knoflook geperst
2 el olijfolie
12 hamburger broodjes opengesneden en geroosterd
tomaat, komkommer, augurk en eventueel een plak jonge kaas!
BEREIDINGSWIJZEN:
1) Doe het gehakt met koriander, bosui, komijn, rode peper met zaad, gember, 75 gr mayonaise, en
1 1/2 eetlepel kerriepoeder in een kom
2) Meng alles goed met zout en peper naar smaak en vorm er 12 burgers van
3) Laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven
4) Doe de tomatenketchup met yoghurt , knoflook , 1/2 eetlepel kerriepoeder en de overgebleven 150 gr mayonaise in een kom
5) voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles glad
6) Zet opzij
7) Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur
8) Bak de burgers in een porties in 2-3 min aan elke kant gaar
9) besmeer de onderste helft van het bolletje met de kerriemayonaise, leg er een kipburger op met
een plakje tomaat, komkommer en augurk doe daar nog een klodder kerriemayonaise op en wat fijngesneden korianderblad
TIP:
JE kan ook nog een Spaanse peper door de kerrie mayonaise doen als je van pittig houd
SERVEERTIP:
Serveer de broodjes eventueel als een zondag avond maaltijd met wat Franse frietjes erbij
Reacties
Een reactie posten