BOMBAYBURGERS


                                                                 


INGREDIENTEN :

500   gr    kipgehakt
    5   gr    gesneden korianderblad (  extra om te garneren  )
  40   gr    fijngesneden bosui / lente ui  
    1   tl     gemalen komijnzaad fijngehakt
    1          klein rood pepertje met zaadlijst
    2  cm   gemberwortel  geraspt
225  gr     mayonaise
    2  el     milde kerriepoeder
    1  el     tomatenketchup
    1  el     dikke Griekse yoghurt
    4          tenen knoflook geperst
    2  el     olijfolie
  12          hamburger broodjes opengesneden en geroosterd
                tomaat, komkommer, augurk en eventueel een plak  jonge kaas!


BEREIDINGSWIJZEN:

 1)  Doe het gehakt met koriander, bosui, komijn, rode peper met zaad, gember, 75 gr mayonaise, en
      1 1/2  eetlepel kerriepoeder in een kom
2)   Meng alles goed met zout en peper naar smaak  en vorm er 12 burgers van
3)   Laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven
4)   Doe de tomatenketchup  met   yoghurt , knoflook , 1/2 eetlepel kerriepoeder en de overgebleven         150 gr mayonaise in een kom
5)   voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles glad
6)   Zet opzij
7)  Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot  hoog vuur
8)  Bak de burgers in een porties in 2-3 min aan elke kant gaar
9)  besmeer de onderste helft van het bolletje met de kerriemayonaise, leg er een kipburger op met
      een  plakje tomaat, komkommer  en augurk  doe daar nog een klodder kerriemayonaise op en wat       fijngesneden korianderblad

TIP:

JE kan ook nog een Spaanse peper door de kerrie mayonaise doen als je van pittig houd

SERVEERTIP:

Serveer de broodjes eventueel als een zondag avond maaltijd met wat Franse frietjes erbij









Reacties

Populaire posts van deze blog

KIP ALA BONNE FEMME

WITBROOD