ROOMBORSTPLAAT
INGREDIENTEN:
200 gr basterdsuiker ( wit, lichte en donkere voor de verschillende kleuren)
4 el slagroom
25 gr roomboter
enkele druppels essencebakpapier
borstplaatvormen
BEREIDINGSWIJZEN:
1) Het bakpapier op een bakplaat of een plank leggen
2) De borstplaatvormen natmaken en op het bakpapier leggen
3) Voor wilde borstplaat een kleine taartvorm met aluminiumfolie bekleden
4) In een steelpan suiker met room en boter al roerend met een houten lepel op laag vuur aan de
kook brengen
5) Al roerend suiker laten smelten en het mengsel ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken
6) Regelmatig de opgeloste suiker van de lepel laten lopen
7) Op het moment dat de laatste druppel gesmolten suiker als dunne draad aan de lepel blijft
hangen de pan van het vuur nemen
8) Eventueel essence erdoor roeren
9) Met de houten lepel de suikersiroop krachtig doorroeren, zodat de suikersiroop snel afkoelt
10) Blijven roeren, ook langs de wand van de pan, tot het mengsel een krassend geluid gaat maken
11) Het borstplaaatmengsel dan direct in de vormen schenken en tijdens het schenken de vorm
tegen de bakplaat drukken, zodat de vloeibare suiker er niet uitloopt
(dit moet snel gebeuren, want de suiker gaat snel stollen)
12)) De borstplaat laten afkoelen en goed hard laten worden
13) Na 15 minuten de vormen met borstplaat voorzichtig over het bakpapier schuiven zodat ze
komen
14) Vormen omdraaien en andere kant van de borstplaat laten drogen
15) Als de borstplaat helemaal hard is ,de vormen verwijderen en de borstplaat op een schaal leggen
16) De wilde borstplaat helemaal hard laten worden , het aluminiumfolie verwijderen en de
borstplaat met een nat mes in stukken snijden
Reacties
Een reactie posten